Skip to main content

Szállodánk minden nap azon dolgozik, hogy a lehető legprofesszionálisabb szolgáltatókat és szakembereket alkalmazza vendégeinek kényelme és kikapcsolódása érdekében. Masszőrünk az alábbi szolgáltatásokat biztosítja, akár csomag ajánlat keretein belül, akár egyéni, egyszeri kérés alapján. (Időpont egyeztetésben a recepción tudunk vendégeink segítségére lenni.)

Thai masszázs

Távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajta, amely több ezer éves hagyományokon alapul. A thai masszázs célja a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik a meridiánokban. A mértéktelen életvitel, a stressz, a betegség vagy a sérülés ezt a folyamatot megzavarja. A masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt áramlásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét, alkalmazható alvászavaroknál, ideges állapotokban, feszült állapotok, fájdalmak enyhítésére. Serkenti a vér- és nyirokkeringést. A többi masszázstól eltérően a thai masszázs úgynevezett száraz masszázs, egyéb technikákkal ellentétben nem használunk hozzá olajat, krémeket. Ruhában történik. Nem az izmokat, hanem az akupunktúrás pontokat kezeljük, pontnyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, az egy, másfél órás masszázs során minden testrész figyelmet kap, a lábujjaktól a fejük búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz. Nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is történik a masszírozás.

Hát masszázs

Olajjal történő kezelés, amely, a hát, a nyak, a fej és az arc izmait dolgozza meg, lazítja el. Masszázs után masszőrünk finoman kimozgatja, megnyújtja a gerincet

Reflexzóna masszázs

A talp és a tenyér reflexpontjainak kezelése. A talp- és tenyér masszázs mint gyógyulást segítő terápia ma már az orvoslásban is elfogadott. Célja, hogy támogassa, erősítse a szervezet saját gyógyító erőit.. A megfelelő zónák masszírozásával nő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcsere, nyirokkeringés, ezzel mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. A talp masszírozása frissítésre, regenerálásra is alkalmas, mindemellett diagnosztikai szempontból is jelentős. A talp állapotából látható, milyen létező vagy kialakuló problémáról van szó. A reflexzóna érzékenysége, fájdalma vagy lerakódás jelenléte azt jelenti, hogy a hozzá tartozó szervben funkciózavar illetve energetikai zavar áll fenn.

Hara ( has ) masszázs

A mézmasszázs csak elnevezése szerint masszázs. Valójában egy jellegzetes vákuumhatás létrehozása, amelyet leggyakrabban háton alkalmaznak. A mézet felvisszük a bőrre, a masszőr rányomja a kezeit a mézes bőrfelületre, majd kezeit megemelve, mintegy felemeli a bőrt. A mozdulatok folyamatos ismétlésének következtében erős vákuumhatás jön létre. A kezelt területen fokozódik a vérbőség, és a bőr pórusai kitágulnak. A kitágult pórusokon keresztül a méz értékes hatóanyagai beszivárognak. Egy mézmasszázs ideje kb. 20-30 perc, háton alkalmazva. Fájdalomcsillapító, lazító és immunerősítő hatással rendelkezik. A méz szabályozza, helyreállítja, harmonizálja a test energiaáramlását.

A mézmasszázs hatékonyan alkalmazható:

Nyirok masszázs

Szállodánk minden nap azon dolgozik, hogy a lehető legprofesszionálisabb szolgáltatókat és szakembereket alkalmazza vendégeinek kényelme és kikapcsolódása érdekében. Masszőrünk az alábbi szolgáltatásokat biztosítja, akár csomag ajánlat keretein belül, akár egyéni, egyszeri kérés alapján. (Időpont egyeztetésben a recepción tudunk vendégeink segítségére lenni.)Hazánkban még csak kevesen ismerik, és csupán néhány helyen alkalmazzák a nyirokmasszázs módszert, pedig az egyik legjobb lehetőség a cellulitisz eltűntetésére. A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást. Rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így a sejtek és a szövetek regenerálódását is elősegíti. Csökkenti a gyulladáskészséget, segíti a meglevő gyulladások, sebek gyógyulását. Kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

A kellemes masszázsforma sok betegség kezelésében rendkívül hatásos – különös tekintettel a makacs cellulitisz eltüntetésére – legtöbbször azonban orvosi javallatra és kontrollra van szükség, ezért tanácsos az erre kiképzett szakemberhez fordulni. Ide tartoznak a következő esetek: mellműtétek után, különösen, ha a hónalji nyirokcsomókat is kivették. Ebben az esetben a nyirokdrenázs megelőzi a nem ritkán kialakuló karödémát, különösen, ha a műtét után hamarosan elkezdődik a kezelés.

Alkalmazható besugárzást, műtétet, traumát követő hegesedés miatt keletkezett ödémák (pl. elefantiázis) gyorsabb felszívódására. Műtéti hegek mielőbbi gyógyulása érdekében, hogy ne maradjon vissza funkciókárosodás, se komolyabb kozmetikai elváltozás. Akut visszérgyulladások és trombózisok esetén – ilyenkor helyesebb megvárni a folyamat lezajlását, és a szövődmények kivédésére csak ezután elkezdeni a kezelést. Cellulitisz (narancsbőr), gyakori alsó végtagi ödéma. Ödémás, táskás szemek, duzzadt arc. Méregtelenítő, regeneráló kúrák kiegészítéseként. Általános immungyengeség, asztma, allergiák, visszatérő felső-légúti fertőzések, melléküreg-gyulladás. Migrénes fejfájás, agyvérzés utáni állapot. Fülcsengés, váratlan hallásvesztés. Ízületi gyulladások, reuma, csigolyabántalmak és csonttörések után a regeneráció gyorsítására. Nyálkahártya-gyulladások. Ekcémák, nem gyógyuló, nyílt sebek, fekélyek, övsömör. Gyomor- és bélrendszeri panaszok. Idegesség, koncentrálóképesség csökkenésének és alvászavaroknak a kezelésére.
 

Mémasszázs

A mézmasszázs csak elnevezése szerint masszázs. Valójában egy jellegzetes vákuumhatás létrehozása, amelyet leggyakrabban háton alkalmaznak. A mézet felvisszük a bőrre, a masszőr rányomja a kezeit a mézes bőrfelületre, majd kezeit megemelve, mintegy felemeli a bőrt. A mozdulatok folyamatos ismétlésének következtében erős vákuumhatás jön létre. A kezelt területen fokozódik a vérbőség, és a bőr pórusai kitágulnak. A kitágult pórusokon keresztül a méz értékes hatóanyagai beszivárognak.Egy mézmasszázs ideje kb. 20-30 perces, háton alkalmazva. A mézmasszázs oldja a feszültségeket, ellazítja a megfeszült izmokat. Alkalmazzuk a teljesítmény és általános jólét fokozására, megtartására is. Fájdalomcsillapító, lazító és immunerősítő hatással rendelkezik. A méz szabályozza, helyreállítja, harmonizálja a test energiaáramlását.

A Mézmasszázs hatékonyan alkalmazható:
•    nyak-, váll-, és hátfájdalmak esetén;
•    reumatikus panaszokra;
•    ízületi problémák kezelésére;
•    izom letapadásokra;
•    gyulladások csökkentésére;
•    légúti problémákra, krónikus náthára, köhögésre;
•    depresszió kezelésére;
•    vérnyomási rendellenességek esetén;
•    frissítésre, fertőtlenítésre, megelőzésre;
•    krónikus kimerültséggel és fejfájással küszködőknek.

Craniosacrális terápia

A szervezet agyliquor (agyvíz) keringésén alapuló lágy érintéssel végzett, mindössze 5 gramm erővel dolgozó, a test öngyógyító folyamatait támogató terápia, ami az egész test működésére kihat, úgy az immun-, légzés-, keringés-, hormonális-, viscerális-, mozgásszervi rendszerre egyaránt. A koponyánk úgy működik, mint egy pumpa, a pumpa funkció biztosítja az agyvíz termelődését a koponyában és a gerincbe való továbbítódását, ami keresztcsontig terjed, ezzel a testünk szöveteit egy folyamatos mozgásban, áramlásban tartva. Ezen felül a lágyrészekben, fasciákban lévő blokkok, energiaciszták, az emocionális blokkok oldására is képes. Indikációs területek: fejfájás, agyi keringési problémák, mozgásszervi fájdalmak, műtét trauma utáni fájdalmak, fül-orr gégészeti panaszok: akut és krónikus arcüreg, fülgyulladás, szemészeti, fogszabályzás, állkapocs ízületi problémák, pajzsmirigy, diszlexia, diszgrafia, tumoros állapotok utókezelése és támogató kezelése, autizmus, figyelemzavarok, hangképzés, szopási problémák csecsemőkorban, depresszió, emocionális elakadások oldása, sportolók sérülések utáni akut vagy krónikus fájdalmak oldása.

Teljes masszázs

Kellemes olajos masszázs, amely az egész testet érinti.