Ugrás a tartalomra
Wellness részlegünk teljes felújításon esett át 2020 júniusában vendégeink kényelme és tökéletes kikapcsolódása érdekében. Az alábbi szolgáltatások érhetőek el:

Finn szauna

A szauna több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Eredete nem tisztázott, de az bizos, hogy a finnugor népeknél ismert volt. A finneket nevezhetjük a szauna kultúra meghonosítóinak, mert náluk maradt meg leginkább ennek ősi hagyománya. Mentális és testi fittség eléréséhez is alkalmazhatjuk, vagy ellenkezőleg; „kimeríthetjük” vele magunkat egy stresszes nap vagy hét után.

Infraszauna

Az infraszauna kabinoknak a működése nagyon egyszerű: a beépített infra sugárzók olyan hullámhosszúságú sugarakat állítanak elő, melyek nem a levegőt, hanem a testünket melegítik fel; pontosabban a testünkben található víznek adják át a hőenergiájukat. Mivel testünk legnagyobb része vízből van, így az egész test egyenletesen átmelegszik. A finn szaunától eltérően ez közvetlenül a bőrünk alatti szövetekre hat, ezért jóval alacsonyabb hőmérsékleten is megizzasztja a felhasználóját, körülbelül 45 és 60 fok között üzemel. Az infraszauna használata nagyon egyszerű, azonban van pár dolog, amivel érdemes tisztában lenni, hogy kellemesebben teljen az idő: a kezdő infraszaunázók esetében érdemes alacsonyabb hőmérsékleten kezdeni – 45-50 fok – és a bent töltött idő se legyen több 20 percnél! Minden egyes nappal növelhető a hőmérsékletet és a bent eltöltött időt is. Általánosságban elmondható, hogy 50 percnél tovább ne maradjon bent a használó! Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása az infraszaunázást megelőzően és közben is.