Skip to main content

Ki ne hallott volna róluk? Lillafüredi vízesés, Hámori-tó, Függőkert, Erdei kisvonat, mésztufa barlangok, pisztrángtelep, őskohó, Lillafüredi Libegő, családi élménypark és még megannyi ezernyi élmény és programlehetőség. Mindössze 20 percnyi távolságra található Lillafüred, mely nemcsak a romantikára vágyó szerelmesek és gyermekekkel érkező családok kedvelt célpontja, de klimatikus gyógyhelyként egyre nagyobb népszerűségnek örvend a rekreációra, feltöltődésre vágyók között is.

PROGRAMOK HÁZON KÍVÜL

LILLAFÜREDI LIBEGŐ PARK

A Libegő a Kalandparktól pár száz méterre, szállodánk közelében található. A drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul és a 606 méter magas Jávorhegyi állomásra szállítja az utasokat, 1080 méter hosszan. A 16 perces menetidő alatt egyszerre több, mint 200-an gyönyörködhetnek a tájban.
 

LILLAFÜREDI FÜGGŐKERT ÉS VÍZESÉS

Minden évszakban páratlan látnivalókat kínál a természet, a romantika és a művészetek szerelmeseinek a Palotaszálló alatt húzódó, teraszos függőkert.
A függőkerten végigfutó útvonal egy 9 állomáshelyből álló "tematikus sétány", mely a Szinva tanösvényre fűződik rá. Az egyes megállók a költészetről, a költőkről, a természettudósokról, a szerelemről szólnak, de kellő hangsúlyt kapnak a természeti és a mesterségesen épített környezeti elemek is. A költészet teraszán található József Attila szobra, ahol Óda című versének néhány kőbe vésett sorával állítanak méltó emléket hazánk nagyjának és a költészet csodálatára.

A vízesés teraszán megcsodálhatjuk az ország legmagasabb, 20 méter magasból lezúduló Szinva vízesését.
A függőkert minden évszakban csodás látnivalót rejt, a legalsó teraszáról nyílik az Anna-barlang. A barlang bejáratánál, a városszépítők által kihelyezett emléktábla szerint 1847-ben Petőfi Sándor is meglátogatta Lillafüredet. Útleveleiben lelkendezve írta mennyire lenyűgözte a táj, Svájchoz, azon belül Helvéciához hasonlította. Ennek hatására több útikönyv is Anna helyett Petőfi barlangként említi meg ezt a különleges természeti képződményt.

MISKOLCI ÁLLATKERT ÉS KULTÚRPARK (VADASPARK)

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark - Vadaspark - öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatja be látogatóinak, különleges erdei környezetben. Az állatkert legnagyobb kedvencei közé tartozik a két barnamedve, Forgó Dorka és Füles Borka, akik nevüket a vendégektől kapták.
A nagyragadozókat rajtuk kívül tigris, perzsa leopárd, farkas és hiúz képviselik, azonban számos más, különleges állatnak is otthont ad a vadpark, mint például Liszt-majmocskák, nagy szőröstatuk, észak-amerikai kúszósülök, David-szarvasok és az ugyancsak a közönségkedvenc szurikáták.

DIÓSGYŐRI VÁR

A Diósgyőri Vár felújítási munkálatok miatt előreláthatólag 2023-ig zárva tart.
Miskolc belvárosától mintegy 8 kilométerre, a Bükk hegység lábánál, gyönyörű természeti környezetben található a Diósgyőri vár, melyet rangos hely illet meg Magyarország műemlékei között. A vár berendezéseinek sajátossága a kötetlen megismerésben rejlik. A látogató szabadon mozogva, minden dolgot kipróbálva élheti át a középkori vár hangulatát.

SZÍNHÁZTÖRTÉNETI ÉS SZÍNÉSZMÚZEUM

Az első magyarországi kőszínház helyén álló múzeum 2010-ben újult meg.
Az emeleti kiállítótér továbbra is őrzi az első állandó tárlat szellemiségét és csodált relikviáit, de modern látvánnyal, archív felvételekkel, interaktív elemekkel egészült ki.
Újdonság, hogy a miskolci amatőr színjátszás emlékezetes együtteseit és helyszíneit is bemutatják.
Játékos program a gyerekeknek: képkirakótól kezdve kifestőkön át papírszínház készítéséig sokféle kreatív foglalkoztató segítségével ismerkedhetnek meg a színház világával.
Nyitvatartás: vasárnap és hétfő kivételével: 9-17 óráig, június 1. és augusztus 31. között 10-18 óráig.

MISKOLCTAPOLCA BARLANG- ÉS GYÓGYFÜRDŐ

Európában egyedülálló lehetőség a barlangi fürdőzésre. Egy rövidebb téli karbantartási időszakot kivéve egész évben látogatható, napközben 9.00-18.00 óráig.

MISKOLCTAPOLCAI BOBPÁLYA

Télen és nyáron egyaránt remek szórakozás az ország ötödik legnagyobb alpesi bobpályája Miskolctapolcán. A kiindulási pont a Barlangfürdő nyári kijárata közelében található. A tölgyerdőn keresztül vezető pálya hossza 800 méter, a szintkülönbség 54 méter. A bobokat egy felvonó juttatja a pálya legmagasabb pontjára, a sebességet mindenki maga szabályozhatja.
A pálya nyáron 10.00-22.00 óráig, a téli szezonban (októbertől) 18.00 óráig tart nyitva.

ANNA MÉSZTUFABARLANG Lillafüreden

Az Anna-barlang egész évben látogatható az alábbi nyitva tartás szerint:
Nyári időszakban (április 1. – szeptember 30.) naponta 10.00 – 16.00 óráig.
Őszi időszakban (október 1. – október 31.) naponta 10.00 – 15.00 óráig.
Téli időszakban (november 2. – március 31.) naponta egy túra indul, minden nap 12:00-kor.
A túra időtartama: 30 perc
Minden túra létszámfüggetlen, csak felső létszámkorlát van, amely 35 fő.
A barlangok látogatásához a hőmérsékletkülönbség miatt (barlangi hőmérséklet állandó 10°C) pulóverrel, hosszú nadrággal és zárt cipővel készüljenek.

SZENT ISTVÁN-CSEPPKŐBARLANG Lillafüreden

A Szent István-barlang egész évben látogatható az alábbi nyitva tartás szerint:
Nyári időszakban (április 1. – szeptember 30.) naponta 9.00 – 17.00 óráig.
Őszi időszakban (október 1. – október 31.) naponta 9.00 – 15.00 óráig.
Téli időszakban (november 2. – március 31.) naponta 9.00 – 14.00 óráig.
A túra időtartama: 30 perc
Minden túra létszámfüggetlen, csak felső létszámkorlát van, amely 65 fő.
A barlangok látogatásához a hőmérsékletkülönbség miatt (barlangi hőmérséklet állandó 10°C) pulóverrel, hosszú nadrággal és zárt cipővel készüljenek.

ERDEI KISVASÚT

Az erdei vasútvonal az ország egyik legnagyobb vasúti viaduktján, két alagúton és a festői szépségű Hámori-tó partja mentén vezet Garadnáig.